Via beweging leer je jouw cliënten hoofd, hart en lijf weer met elkaar in verbinding te brengen.
Bewegingsadvies kan je helpen om eindelijk je goede voornemens waar te maken. Want je kunt wel bedenken dat je meer wilt bewegen en ambitieuze plannen maken om dat waar te maken, maar zonder goed bewegingsadvies loop je kans dat je snel weer opgeeft of blessures oploopt en teveel van jezelf vraagt. Goed bewegingsadvies kan je helpen om op een prettige en laagdrempelige manier te gaan bewegen.
Bewegen is goed tegen overgewicht en houd je spieren soepel. Maar wist je dat bewegen voor veel meer dingen heel gezond is?
In het algemeen geldt een bewegingsadvies van zeker 5 keer per week 30 minuten ‘matig intensief’ bewegen. Matig intensief wil zeggen: stevig wandelen, stevig doorfietsen of zwemmen. Volgens sommigen moet je daarbij zeker twee keer per week 20 minuten intensief bewegen, waarbij je harslag op circa 70% van de maximale hartslag zit. Daarnaast zou je dan nog twee keer per week 8 a 10 spierversterkende oefeningen moeten doen. Dit soort algemene adviezen zijn goede richtlijnen, maar zijn voor lang niet iedereen haalbaar. Althans, dat gevoel hebben veel mensen. Vaak blijkt het wel haalbaar te zijn, als je met behulp van bewegingsadvies van een bewegingscoach een goed plan opstelt.
Een veelgehoord excuus om niet te bewegen is tijdgebrek. Mensen die het te druk hebben en gestresst zijn, willen vaak geen tijd maken om te bewegen. Dat kost immers tijd en levert daarom meer stress op. Juist voor deze mensen kan een bewegingscoach grote hulp zijn. Een bewegingscoach kan helpen om sporten in te plannen in het drukke programma en je leren dat sporten juist ontspannend kan werken, zodat je de stress daarna weer beter aankunt. Misschien is yoga – een combinatie van beweging en meditatie – wel een goede optie tegen de stress.
Veel mensen willen wel sporten en besluiten ook wel er tijd voor te maken, maar houden het niet vol door gebrek aan motivatie. Ook daarmee kan een bewegingscoach helpen met bewegingsadvies. Samen ga je kijken naar de doelen die je wil bereiken. In het bewegingsadvies worden doelen opgenomen, en tussentijdse doelen. Zo weet je steeds waar je naar toe werkt en wat je moet doen om die doelen te bereiken. De bewegingscoach helpt je je voortgang bij te houden. Als je eenmaal bewegingsadvies hebt gekregen, helpt de coach je om gemotiveerd te blijven om het vol te houden. Want uiteindelijk is motivatie de belangrijkste drijfveer als je net begint met bewegen. Is het eenmaal gewoonte geworden, dan zal je merken dat je vanzelf behoefte krijgt aan bewegen en je die motivatie minder nodig hebt.
Wil jij mensen adviseren op het gebied van sporten en bewegen? Bekijk dan de opleiding beweegcoach.
Hardlopen als therapie en behandelmethode, daar draait het om bij runningtherapie. Een waardevolle aanvulling voor veel disciplines!