Leer gerichte coachtechnieken waarmee je jouw cliënten helpt te werken aan hun vitaliteit door middel van positief denken.
Natuurlijk is het leven niet alleen rozengeur en maneschijn. En eerlijk is eerlijk: een keer zeuren kan ook best lekker zijn. Maar voorkom dat het een gewoonte wordt. Negatief denken is makkelijk maar zonder dat je er erg in hebt, creëer je al snel meer negatieve gedachten. Probeer jezelf en het leven liever van de positieve kant te zien. Kost je dat moeite? Met deze tips kan je positief leren denken.
Positief denken wil niet zeggen dat je altijd blij en positief moet zijn. Echter, het is een gegeven dat negatieve gedachten snel de overhand nemen en te onpas opduiken. Ook als je er niet aan denkt! Heb je een negatieve gedachte? Bekijk het dan liever van een afstand. Wat is het probleem. Is het reëel? Kun je het oplossen? Zo ja, welke stappen kun je ondernemen. Zet de stappen naar een oplossing op een rij en ga ermee aan de slag. Inderdaad je gaat à la minute van de pieker- naar de oplosmodus. Dat voelt fijn en stemt je direct positiever. Kun je het probleem niet oplossen? Laat het rusten, want wat je aandacht geeft groeit. Juist, dan duikt die bekende roze olifant weer op.
Het is bewezen dat anderen helpen je een goed gevoel geeft en positiever stemt. Sociale relaties en je verbonden voelen met anderen is van belang voor een groter geluksgevoel.
Feit is: je kind gun je het allerbeste. Je wilt dat het gezond en gelukkig is. Daarom geef je je kind al je aandacht en liefde. Maar doe je hetzelfde voor jezelf? De kans is groot dat je van hot naar her rent en tig ballen in de lucht houdt om alles op rolletjes te laten lopen. En die positiviteit? Die is dan ver te zoeken. Wil je positief leren denken? Ga dan ook liefdevol met jezelf om. Gun het je aandacht; wees lief voor jezelf en creëer zo fijne gedachten.
Van positief denken een (onbewuste) gewoonte maken klinkt misschien vreemd, maar probeer het. Zoals ook twee keer per dag je tandenpoetsen. Dat doe je automatisch en daar denk je niet bij na. Ga dat ook doen met positief denken. Start je dag bijvoorbeeld met een positieve gedachte.
Je geest krijgt dagelijks flink wat informatie te verwerken. Denk aan al die mooie plaatjes en verhalen die je via de sociale media bereiken. Dat je mentaal op een bepaald moment moe, gestresst en negatief wordt, is niet zo vreemd. Wil je die negativiteit kwijt? Start dan met mediteren, want dat brengt mentale rust, waardoor je ontspant en positief denken stimuleert. Ook andere bezigheden waar je ontspannen van wordt, wakkeren positieve gedachten aan. Je geeft je brein wat anders te doen waardoor er minder ruimte is voor negatieve gedachten.
Ook positieve dingen visualiseren, helpen je positief leren denken. Zelfs als de visualisaties niet reëel zijn werkt het. Je brein maakt namelijk geen onderscheid tussen nep en echt. Dus betrap je jezelf op negatieve gedachten en/of gevoelens die je meesleuren? Visualiseer dan een fijn en leuk moment. Sluit je ogen. Wees je bewust van de mooie en fijne dingen die je ziet, hoort en voelt. Het helpt je positiviteit een boost te geven.
In de cursus Coachen op positief denken leer je op welke manier positief denken helpt bij het vergroten van je vitaliteit en hoe je dit kunt inzetten in je coachpraktijk.
Leer hoe je mensen coacht om het beste uit zichzelf te halen als zij worstelen met hun zelfvertrouwen, angsten, keuzestress en werkdruk.