Wil je graag vitaliteitscoach worden? Op individuele basis mensen - particulieren en/of medewerkers binnen bedrijven- begeleiden vitaal te leven? Ervoor zorgen dat zij volop energie, motivatie en veerkracht hebben om emotioneel, fysiek en mentaal fit in het leven te staan? Als professionele vitaliteitscoach stimuleer, enthousiasmeer en overtuig je mensen om vitaler te leven.
Vitaliteit is meer dan voeding en beweging. Vitaal leven heeft ook te maken met bezieling en de sociale omgeving waarin je verkeert. Vitaliteitscoach worden betekent werk maken van vitaliteit. Vitale mensen ervaren levenskracht en hebben energie om te leven. Ze zitten fysiek en mentaal goed in hun vel, zijn fit en in balans. Ze hebben plezier in wat ze doen, zijn bestand tegen stress, beschikken over doorzettingsvermogen en veerkracht.
Kortom, ze genieten van het leven en laten zich niet door het minste of geringste tegenslag uit het veld slaan. Dat geldt zowel voor uitdagingen die ze privé tegenkomen, maar ook in hun werk.
Een reden om van vitaliteitscoaching je beroep te maken, is de huidige maatschappij. In deze 21e eeuw ligt de lat immers flink hoog. Mede onder invloed van social media lijkt presteren en succesvol zijn de norm. Dat vraagt veel van mensen. De kans dat er disbalans ontstaat met fysieke en/of mentale klachten tot gevolg is niet ondenkbaar.
Daarnaast kampen veel mensen met stress, overgewicht, gebrek aan beweging, et cetera. Lichaam en geest zijn bij zoveel mensen in onbalans. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ruim 75% van alle welvaartziekten veroorzaakt door levensstijl. Daarmee hebben mensen voor 75% invloed op het voorkomen ervan en het behoud van gezondheid. Meer dan ooit is er vraag naar vitaliteitscoaches die mensen kunnen begeleiden naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.
Als vitaliteitscoach ondersteun je mensen bij het behouden van of je staat ze juist bij lichamelijk en/of geestelijk vitaler te worden. Dat betekent niet alleen begeleiding bieden bij gezond eten, voldoende bewegen en zorgen voor genoeg ontspanning. Daar focust een leefstijlcoach zich voornamelijk op. Het werkterrein van een vitaliteitscoach reikt verder.
Bij vitaliteitscoaching zijn ook een doel in het leven hebben, een fijne vriendenkring en positief in het leven staan relevant. Dus eigenlijk houdt een vitaliteitscoach zich bezig met alle onderdelen van de vitaliteitspiramide en kijkt dus wat er achter een ervaren probleem schuilt. Het realiseren van een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam is waar een vitaliteitscoach naar streeft. Daarbij is de werkwijze integraal en afgestemd op de individuele behoefte.
Als vitaliteitscoach adviseer, begeleid en stimuleer je mensen die meer vitaliteit willen ervaren. Die geestelijk en lichamelijk in balans willen zijn en lekker in hun vel willen zitten. Jouw coachwerk kun je daarbij zowel preventief inzetten om bewustwording te stimuleren, maar ook als er al (gezondheids)problemen zijn.
Vragen waarbij je als vitaliteitscoach kunt ondersteunen zijn bijvoorbeeld: als afvallen niet lukt, er sprake is van slecht slapen, moeite hebben met ontspannen, lastig vinden positief in het leven te staan, niet weten wat voldoening geeft of wat het leven zinvol maakt.
Wil je graag als vitaliteitscoach aan de slag gaan? Kies dan voor een erkende opleiding zoals de opleiding tot vitaliteitscoach van Sonnevelt Opleidingen. Dit is een erkende studie en bestaat uit drie delen:
• Stress en coaching: opleiding Stress en Burn-out Coach (verplicht onderdeel).
• Mentaal Vitaal: opleiding Mental Coach of Basis Coach (keuzemodule).
• Fysiek Vitaal: opleiding Trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur, Gewichtsconsulent, Lichaamsgericht Coach of Beweegcoach (keuzemodule).
Als je op alle drie de onderdelen één opleiding succesvol voltooit, dan ontvang je het diploma Vitaliteitscoach.
Alle opleidingen kunnen ook als afzonderlijke opleiding - en in willekeurige volgorde - worden gevolgd.