De wereld verandert in een hoog tempo. Zekerheid en onzekerheid wisselen elkaar snel af. Het lijkt wel of we letterlijk en figuurlijk worden wakker geschud. Wat is er voor nodig om opnieuw een evenwicht te kunnen vinden?
Wanneer je leert om helder waar te nemen zijn er wel antwoorden op deze vraag te ontdekken. Want de natuur geeft gelukkig veel antwoorden. Op deze planeet zijn er nu eenmaal een aantal wetmatigheden. Door deze te begrijpen èn toe te passen heb je meer kans op balans. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen in onzekere tijden.
De natuur doet zelf nooit aan energieverspilling. Een iedere beweging of actie van een plant of dier heeft een taak en een functie. Wij mensen proberen met denken onze, vaak zelfgecreëerde, problemen op te lossen. Meditatie helpt om los te komen van beperkende gedachtepatronen.
Angst klopte op de deur. Vertrouwen deed open en zag niemand staan. 80% van alle dingen waar we bang voor zijn, die komen niet uit. In de natuur stroomt de energie naar die plaatsen waar de aandacht naar toe gaat. Je ziet wat je wilt zien. En je geeft jezelf altijd gelijk. Stel jezelf steeds de vraag; ‘geeft of kost deze gedachte me energie'?
Groeien en ontwikkelen gaat alleen als je oude zaken durft los te laten. Dit brengt altijd onzekerheid met zich mee. Je zou het kunnen zien als oefenen in vertrouwen. Je gaat ontdekken dat het leven steeds meer kleur en energie gaat geven. Oefen iedere dag door jouw handpalmen te openen en naar bovengericht op je schoot te leggen. Dit gebaar geeft al meer rust en vertrouwen.
Wellicht makkelijker geschreven dan gedaan. Ik oefen ook nog iedere dag. Maar juist in deze tijd wordt er een beroep gedaan op onze innerlijke moed. Want leven is het meervoud van lef….
Klik hier om te kijken waar voor u de mogelijkheden liggen.
Hartelijke groet,
Albert Sonnevelt
In deze cursus leer je de neurotransmitters kennen, tekorten herkennen en die met voeding en leefstijl weer op orde krijgen.
Leer hoe je mensen coacht om het beste uit zichzelf te halen als zij worstelen met hun zelfvertrouwen, angsten, keuzestress en werkdruk.