Is er sprake van verbondenheid in je relatie? Binnen gezinsleden? Dan hoef je je niet anders voor te doen. Of je nu blij bent, gelukkig, verdrietig, pijn hebt et cetera. Je mag en kunt dat altijd uiten en tonen. Ofwel: gewoon zijn wie je bent. Zonder opsmuk en fratsen.
Verbonden zijn met elkaar geeft je ook een veilig gevoel. Je bent niet bang om je kwetsbaar op te stellen, te blunderen of een keer uit de bocht te vliegen als je je eens anders gedraagt dan normaal. De onderlinge band voelt gewoonweg heel erg goed en veilig. Je weet dat wat je doet je never nooit niet wordt nagedragen.
In het verlengde van dat veilige gevoel ligt eveneens je beschermd voelen. Bijvoorbeeld wanneer je erg bang bent. Als er gevaar dreigt of je hebt het op een of andere manier zwaar. Je weet gewoon dat je bij die ander kunt schuilen. Want, die waakt over je, beschermt je en zorgt dat je je geborgen voelt.
Nog een aspect van verbondenheid is dat je er voor elkaar bent en voor elkaar zorgt. Je verdeelt de taken en draagt samen de lasten dan wel verantwoordelijkheden. Dat kan zijn in geval van ziekte, als een naaste overlijdt of bij werkloosheid. De verbinding met elkaar zorgt dat (dagelijkse) problemen, strubbelingen en tegenslagen kleiner lijken en je er makkelijker mee kunt dealen.
Zit het je tegen in het leven en voel je je verbonden met elkaar? Dan zet je samen de schouders eronder. Een beetje à la de Drie Musketiers zeg maar. ‘Eén voor allen, allen voor één’.
Ben je verbonden met elkaar? Dan ondervind je intimiteit. Je bent samen met die ander. Krijgt wat je nodig hebt en geeft dat ook. Van knuffels, een luisterend oor en eindeloos kletsen tot warmte en seks. En… daarin kunnen jullie beiden jezelf zijn. Zonder gêne.
Is er sprake van verbinding? Dan motiveer en stimuleer je elkaar om dromen en verlangens waar te maken. Zowel van jullie samen als individueel. Want, dromen dragen - evenals verlangen naar - bij aan de zin die je aan je leven geeft.
Het klinkt wat cliché, maar de liefde voor elkaar is essentieel om je verbonden te voelen. Zonder die liefde red je het niet. Het helpt je te dealen met boosheid, teleurstelling, afgunst, afwijzing en dergelijke. Het is het fundament onder jullie relatie. En nee, een relatie is niet alleen maar rozengeur. Maar ben je echt elkaars soulmates? En voel je je met elkaar verbonden? Dan weet je dat na regen weer zonneschijn komt.
Kortom: verbinding met elkaar voelt heel erg fijn en plezierig. Het stimuleert en motiveert, biedt troost en brengt humor, geeft kracht en energie. En die verbondenheid draagt bij aan je levensgeluk.
Komt er onverhoopt toch een kink in de kabel? Loopt je relatie wat minder soepel? Zijn er telkens weer dezelfde strijdjes? Ergernissen? Teleurstellingen? En… dus stress? Blijf dan niet samen doormodderen. Zoek hulp van een gediplomeerde relatiecoach. Die kan als buitenstaander jullie patronen, valkuilen en dergelijke ontdekken en jullie vervolgens begeleiden bij het hervinden van die verbondenheid.
In de opleiding Relatiecoach leer je patronen en processen te herkennen die in iedere relatie aanwezig zijn, maar altijd net weer anders zijn. Als relatiecoach begeleid je zowel liefdesrelaties als werkrelaties.
Ben jij verbonden met je dierbaren? Je geliefde en/of kinderen? Dan hebben jullie een goede en sterke onderlinge band die verder reikt dan fysieke aantrekkingskracht en gedeelde interesses. Eigenlijk een superstabiel fundament waarop je altijd terug kunt vallen. Zowel in goede als in slechte tijden. En natuurlijk is die verbondenheid er niet opeens. Daar moet je in investeren. Keer op keer weer. De redenen waarom verbinding met elkaar zo sterk en krachtig is.