“Gezond, puur, lekker eten en je vitaal voelen is zo motiverend dat je niks anders meer wil.”
Voeding, gecombineerd met gezond bewegen en balans in werk en ontspanning zijn voor mij de basis van gezondheid en vitaal leven. Voeding is iets waar je elke dag mee bezig bent. Aanpassingen van voeding, zelfs kleine, hebben al een groot effect op gezondheid en vitaliteit. Pure en eerlijke voeding en daar alles over willen weten en kunnen uitleggen is wat mij veel plezier oplevert. En natuurlijk het klaarmaken ervan.
Gezond, puur, lekker eten en je vitaal voelen is zo motiverend dat je niks anders meer wil!
Vitaal leven betekent voor mij me gezond en krachtig voelen. Het betekent in balans zijn op de gebieden van werk en privé, in inspanning en ontspanning. Het houdt voor mij ook in dat ik midden in het leven sta en mij blijf ontwikkelen. De drive om zelf te willen leren, begrijpen en groeien maakt dat ik me het meest vitaal voel.
Sonnevelt staat voor korte lijnen naar de student met een duidelijke boodschap: ontwikkel jezelf en volg je passie. De waardering voor de individuele inbreng en ontwikkeling van de docent is groot en geeft me veel vrijheid om mijn enthousiasme voor het vak over te brengen.
Ik ben een rasechte zzp-er. Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut/coach en als docent. Ik heb HBO natuurgeneeskunde met als specialisatie voeding en fytotherapie (kruidengeneeskunde) gevolgd. Ook heb ik een opleiding orthomoleculaire therapie gedaan en diverse coaching opleidingen. Om mijn lesgeven te verdiepen heb ik een HBO didactische aantekening gehaald van de UVA . Verder geef ik door de week yogalessen.
Mijn volgende stap: Natuurgeneeskunde voor dieren?
Ik geef les in natuurvoeding, voeding, fytotherapie, therapeutische ontwikkeling, coaching en yoga.
Onder andere deel van de Sonnevelt lesmap natuurvoeding. Verder lesstof voor meerdere opleidingen en het maken van elektronische leeromgevingen. Ik heb artikelen geschreven voor Odin Magazine, het Orthofyto tijdschrift en voor het NWP (natuurgeneeskunde) vakblad.
“Fijn dat we jou als docent hadden, rustig en alles duidelijk uitgelegd. De lessen liepen gestructureerd en waren goed opgebouwd. Je merkt dat het je passie is en dat je heel veel van voeding afweet, dit kan je ook enthousiast overbrengen. Ook de yoga aan het eind van de les vond ik een leuke afwisseling. Ik heb met plezier de lessen gevolgd en heel veel geleerd over (natuur) voeding. ”
“Ik heb de opleiding tot natuurvoedingsadviseur als zeer waardevol ervaren. Mark is een fijne leraar die veel kennis van zaken heeft. Hij is rustig en gestructureerd dus des te leuker is het als hij af en toe de geest krijgt en dan ontzettend grappige opmerkingen maakt. Hij weet een balans te vinden tussen goed uitleg geven en een bepaalde luchtigheid waardoor ook het wat complexer stof goed behapbaar blijft.”
“Ik vind Mark een fijne en betrokken docent. Het was goed merkbaar dat hij met veel plezier voor de klas stond om het vak NVA te doceren. Dat was vooral te zien aan; de brede kennis die hij beschikt over Natuurvoeding, de structuur en opbouw van de les, de extra materialen en producten die hij meenam, tot aan de ontspanningsoefeningen aan het eind van iedere lesdag. Daarnaast was er altijd ruimte voor extra uitleg over de lesstof.”
“De opleiding NVA is een ontzettend leuke en leerzame opleiding. De lesmethoden zijn erg afwisselend (koken, proeven, presenteren, luisteren, leren) en het grootste deel van de informatie uit de lesstof was voor mij nieuw en interessant. Mark van der Galien weet ontzettend veel over voeding en is een inspirerende docent; hij heeft me vooral leren nadenken over wát ik nu eigenlijk in mijn mond stop en wat dat met mijn lichaam doet. En dat is toch wel de kern van wat een natuurvoedingsadviseur zou moeten weten. ”
“Ik was al een tijd op zoek naar een goede opleiding over voeding en die heb ik in NVA gevonden. Ik heb van A tot Z genoten. De lesstof, het samen verzorgen van de lunches, de medecursisten en de opgedane kennis. Ik heb echt het gevoel dat ik met dit diploma zelf in de praktijk aan de slag kan. De bevlogenheid van docent Mark maakt deze opleiding tot een feestje.”