Kookcursussen zijn er te kust en te keur. Het aanbod varieert van kookcursussen voor net gescheiden mannen tot verdiepingscursussen voor topkoks. En dan rijst natuurlijk de grote vraag…voor welke kookcursus kies ik? Uiteraard is dat afhankelijk van je belangstelling. Wil je de basisbeginselen van het koken onder de knie krijgen of wil je de fijne kneepjes van de specialistische keuken leren beheersen?
Wanneer je kiest voor een cursus biologisch koken, gaat er een wereld voor je open. Je doet uitgebreide productkennis op en leert welke producten een goede gezondheid ondersteunen. Bovendien is het fijn om te weten dat het voedsel waarmee de maaltijden worden bereid, het milieu niet/zo min mogelijk belasten. Allemaal zaken waarbij de gemiddelde hobbykok niet eens stilstaat.
Bij het telen van biologisch voedsel wordt rekening gehouden met de gezondheid van mens, die van dieren en van de natuur. Bij het verbouwen van biologisch voedsel wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Mensen die biologisch eten, zijn niet per se vegetariërs. Wel hebben de dieren die ze opeten biologisch voedsel gegeten en zijn ze goed behandeld, anders dan in de reguliere veeteelt.
Biologisch koken heeft talloze voordelen:
• de smaak van biologische producten is vele malen lekkerder dan van reguliere, vaak bewerkte producten uit de supermarkt;
• de garantie van kwaliteit. De term biologisch is wettelijk beschermd en is dus anders dan ‘ambachtelijk’ of ‘van de boer’. Het keurmerk staat dus garant voor kwaliteit;
• de producten zijn goed voor de natuur. De wijze van telen is zo dat de natuur er niet onder lijdt;
• het voedsel is eerlijk en gezond. Biologische producten bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen, geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen;
• biologische producten zijn diervriendelijk. Een biologisch stukje vlees is afkomstig van dieren die een waardig bestaan hebben gehad. Ze hebben de ruimte gehad en hebben altijd eersteklas voer gehad.
Bij de opleidingen Gezondheidscoaching van Sonnevelt staat een gezond en vitaal lichaam centraal. Je verwerft kennis over bijvoorbeeld biologisch voedsel, de invloed van hormonen of leven met de seizoenen en leert die toe te passen als zelfstandig adviseur. Kijk voor meer informatie bij de opleidingen Gezonheidscoaching.