Onze boterham slim, gezond, lekker en niet te dik beleggen is de toekomst van het beleggen met een hoog rendement.
Brood is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse broodnodige voedingstoffen, vitamines en mineralen die we via onze voeding binnen krijgen. Dagelijks hebben we tussen de 4 en 7 sneetjes (volkoren)brood nodig (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Door de dag te beginnen met een ontbijt dat bijvoorbeeld bestaat uit brood, zullen we de dag energiek kunnen beginnen.
Om onze boterham aantrekkelijker en smakelijker te maken, beleggen we die met allerlei verschillende soorten broodbeleg. Door het grote aanbod van verschillende soorten broodbeleg, beleggen we de boterham niet altijd even gezond. Dit kan ten kosten gaan van onze gezondheid omdat er in minder gezond beleg vaak (te)veel calorieën en (verzadigde)vetten zitten. Dit verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en overgewicht.
Door bewuste keuzes van gezond beleg te maken, halen we meer rendement uit de boterham. Met de verhoogde voedingswaarde in gezond beleg, denk bijvoorbeeld aan kipfilet, 20+ kaas, sandwichspread, hebben we er op de dag een langer verzadigd gevoel van en profiteren we van een lagere calorie-inname, waardoor de kans op gewichtstoename afneemt en we minder risico lopen op hart- en vaatziekten.
Gezond broodbeleg hoeft niet duur te zijn. We worden ons er steeds meer bewust van dat gezond goed voor ons is. Gelijktijdig denken we al snel dat gezond duur is en dat gezond inhoudt dat we alleen maar ‘konijnenvoer’ mogen eten. Niets is minder waar. Heeft u wel eens een boterham met appelstroop gegeten? Rijk aan ijzer, goed voor de rode bloedlichaampjes en kost gemiddeld 2,5 eurocent per boterham. Of wat dacht u van een volkoren boterham met een gekookt ei? Rijk aan eiwitten, goed voor de opbouw van onze spieren en gemiddeld kost dit 25 eurocent.
Wees creatief en durf te beleggen! Eet smakelijk!